Select Page

Какво представлява процедурата?

С годините кожата на лицето губи еластичност и се отпуска. Меките тъкани и подлежащия костен скелет атрофират и се резорбират. Това води до отпускане на лицето, задълбочаване и поява на бръчки по кожата, загуба на младежкия облик и излъчване.

При лифтинг на средната и долната трета на лицето се повдигат и репозиционират меките тъкани в областта на слепоочията, скулите, бузите, устата, челюстния контур и горната част на шията, премахва се кожният излишък. По този начин се заличават увисвания, бръчки и гънки в изброените области и се хармонизира и подмладява лицето. Белезите са скрити в окосмената част на главата и в гънки пред и зад ушните миди. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Как протича операцията?

Процедурата се извършва под местна или пълна анестезия. Тя продължава до няколко часа. Обикновено пациентът може да напусне клиниката още същия ден или на следващия ден.

Процедурата за лифтинг на лицето включва повдигане и репозициониране на меките тъкани на лицето. Хирургът  прави  разрези от двете страни – пред, под и зад ушите, като същите остават скрити в окосмената част на главата. После през тях се премахват излишните кожа и мазнини, след което се стягат мускулите и меките тъкани. Накрая кожата се опъва и разрезите се затварят.

Има няколко вида техники за фейслифт и в зависимост от резултатите които търсите и състоянието на вашата кожа ще бъде подбран най-пододящия. Това ще стане по време на вашата консултация.