“Вярвам, че хармонията е ключът към свежестта и красотата.”

Д-р Наталия Ненкова

Услуги

Нашите решения

Здравейте,

Казвам се Наталия Ненкова.  Вярвам в силата и значението на личното отношение. Предполагам, че четете тези редове, водени от желанието да се справите с важен персонален проблем. Ето защо собственоръчно пиша за вас своето представяне.

Завърших Медицински университет „ Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна през 2008 година, но още с кандидатстването си следвах своята мечтата за професионално развитие в пластичната хирургия.

При дипломирането си бях наградена с желаната специализация в Израел. От месец март до септември 2009 година преминах през обучение по термична травма, пластична, реконструктивна и естетична хирургия в Hadassah University Hospital – Ein Kerem, Йерусалим.

В тази модерна болница, номинирана за Нобелова награда за мир поради факта, че не разделя пациентите си на терористи и жертви, а лекува всички нуждаещи се, изградих една по-различна перспектива за комуникацията и професионалното отношение лекар-пациент.

След завръщането си в България от януари 2010 година започнах работа в Клиниката по термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия в МБАЛ-ВМА-Варна към ВМА-София. Там през декември 2018 година придобих специалност в областта. До януари 2022 година работих като пластичен хирург в тази клиника, където натрупах безценен опит в лечението на тежки медицински състояния, изискващи адекватна спешна реакция и експертно продължително лечение.

Междувременно, през месец октомври 2019 година стартирах частна практика в МБАЛ „Майчин дом-Варна“. Там извършвам неоперативни естетични процедури на лицето и тялото, лечение на хронични рани и изгаряния, както и оперативно отстраняване на доброкачествени тумори на главата, тялото и крайниците.

От месец март 2022 година имам удоволствието да работя като пластичен хирург в МБАЛ „ВИТА“ гр. София. Смея да кажа, че освен модерната база, с която разполага болничното заведение, там срещнах прекрасен екип от професионалисти. Специалисти, държащи на високо ниво на експертност и невероятно отношение към пациентите.

Членувам в следните професионални организации и сдружения: Български Лекарски Съюз, БАПРЕХ – /Българска Асоциация по Пластична, Реконструктивна и Естетична Хирургия/, ISAPS – International Society of Aesthetic Plastic Surgery.

Вярвам в нуждата от постоянна професионална квалификация и това ме е подтиквало още от студентските години да участвам в множество национални и международни конгреси и курсове.

С уважение
Д-р Наталия Ненкова

Асоциации:

ЛОКАЦИИ

ДОВОЛНИ ПАЦИЕНТА

ОПЕРАЦИИ И МАНИПУЛАЦИИ

ГОДИНИ ОПИТ

СОФИЯ

МБАЛ ВИТА “База 2”

ул. “Филип Кутев” 10, 1505

ВАРНА

МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС “МАЙЧИН ДОМ”

ул. “Мир” 1, 9010

Имате запитване

Често задавани въпроси

hidden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. 

Колко време трябва да отделя за възстановяване от естетична процедура?

Времето за възстановяване може да варира в зависимост от типа на манипулацията, както и от индивидуалните характеристики на пациента. Някои общи насоки включват:

  • Малки процедури, като инжекции с ботокс или филъри: Обикновено се възстановявате за няколко дни и може да се завърнете към нормалните си дейности почти веднага.
  • Оперативни интервенции, като аурикулопластика или блефаропластика: Възстановяването обикновено отнема една до две седмици, с определено ограничение на физическите активности.
  • По-големи процедури, като абдоминопластика или увеличаване на бюста: Може да са необходими няколко седмици за възстановяване, като пълното връщане към физическите активности може да отнеме до шест седмици или повече.

*Важно е да следвате всички инструкции и препоръки от вашия хирург за по-бързо и успешно възстановяване.

Ще бъде ли болезнено възстановяването?

Всички операции обикновено са свързани с някаква степен на дискомфорт или болка след процедурата. Вашият лекар ще предпише обезболяващи лекарства, за да помогне в управлението на болката по време на възстановяването.

Ще ми останат ли белези?

Каквито и процедури да са извършени, възможно е да останат белези след операциите. Размерът и видимостта на белезите зависят от типа на операцията и местоположението на разрезите, както и от индивидуалния процес на заздравяване на раните при пациента. Вашият хирург ще направи всичко възможно, за да минимизира и разположи белезите по начин, който да е възможно най-малко забележим.

Ще мога ли да се върна към нормалното си ежедневие без ограничения в спорт, работа, активност, хранителни режими, интимни контакти, пътувания?

Завръщането към нормалното ежедневие след пластична операция зависи от множество фактори, включително типа на операцията, индивидуалното Ви здравословно състояние и конкретните инструкции на вашия хирург. Ето някои общи насоки:

  • Спорт и физическа активност: При малки процедури, може да се разреши връщане към леки физически активности след няколко дни. При по-големи операции, може да е необходимо да избягвате интензивна физическа активност за няколко седмици, дори месеци.
  • Работа: В зависимост от естеството на вашата работа и типа на операцията, може да се върнете на работа след няколко дни до няколко седмици.
  • Хранителни режими: След някои операции може да е необходимо да следвате специален хранителен режим или да избягвате определени храни или напитки временно.
  • Интимни контакти: Интимните контакти обикновено могат да бъдат подновени след като хирургът ви даде разрешение, което може да бъде веднага или след няколко седмици, в зависимост от типа на операцията.
  • Пътувания: Пътуването, особено със самолет, може да бъде ограничено за определен период след операцията, за да се намали рискът от компликации като тромбоза.
Ще мога ли да си позволя финансово пластична операция?

Финансовата способност да си позволите пластична операция зависи от множество фактори. Нашият съвет е преди да вземете решение за пластична операция, да проведете консултация с хирурга или административния персонал в клиниката, за да получите пълна информация относно разходите и възможностите за финансиране. Те могат да ви предоставят детайлна сметка и да обсъдят с вас различните опции за плащане и финансиране.

Блог

Последни новини

Искате да си резервирате час ?